Onsdag 20.09.2017 kl 20:53


De 5 farligste hundene i verden

Skrevet av: Inger Lise Walle

Dommen er klar. Her er de fem mest farlige hundene i verden, og det er kanskje ikke de du tror.


5. Feilernærte hunder

Vi starter med nummer fem, og teller oss ned til den farligste hunden i verden.

På femteplassen finner vi feilernærte hunder. Hunder som enten får mat som de skulle vært en olymisk mester i vektløfting, eller de som får så lite at de ser ut som de har løpt hele livet sitt, uten å ha fått så mye som en kalori. Både hunder med for mye energi og hunder med for lite energi kan utagere og bli farlige. En velbalansert diett som reflekterer hundens aktivitetnivå og liv, er det tryggeste.


4. Den dominerte

På en fjerdeplass finner vi hunder som er dressert med makt. Hunder som er kuet, og som gjør det de får beskjed fordi de er redde. En dag får hunden kanskje nok, og tar igjen?


3. Vokteren

Hunden som aldri får gjøre noe annet enn å passe på huset. Den utfører alltid jobben til punkt og prikke, og med stor stolhet. Men alle arbeidere trenger fritid, og fridager. Ellers blir det muligens streik på grunnlag av enorm frustrasjon. I verste fall får ikke engang du lov til å komme inn i huset.


2. Den dårlig sosialiserte

På en andreplass finner vi hunder som ikke er sosialisert. Hunder som ikke kan sitt eget språk, og som ikke har noen venner på fire bein. Hunder som ikke fra tidlig alder får leke med andre hunder, eller tilegne seg gode manerer. Alle vet at kommunikasjon er viktig, og at misforståelser fort kan gå veldig galt.


1. Den bortskjemte

Førsteplassen går helt klart til den lille kongen eller dronningen som tror at den bestemmer alt i hele verden. Og som får det som den vil hver gang. Alt den vil ha får den, og alt den ikke vil slipper den. Den bortskjemte hunden forstod nemlig tidlig hvordan tenner og knurring fungerer, og er ikke redd for å bruke det.
Hunden login

Temalinker