Lørdag 21.10.2017 kl 11:40


Hund mot hest på Frivoll

Skrevet av: Inger Lise Walle
Silje og hundene deltar aktivt på løp.

Silje Gudmestad og hennes trekkhunder skal kjøre mot en travhest på Frivoll travbane.


Gudmestad går gjerne tur med hundene sine.

Silje Gudmestad har vokst opp med hund, og har alltid hatt hund. Da hun ble medlem i Nidarå Trekkhundklubb i 2013 ble hun for alvor bitt av basillen. I dag har hun tolv hunder, og konkurrerer aktivt innenfor langdistanse.

– Jeg har ikke bare et hundespann, jeg har 12 unike pelskledde barn. De betyr ufattelig mye for meg, forteller hun til hunden.no


En av hundene som har tatt utfordringen, og som skal løpe mot en travhest.

Ble utfordret

I dag er hun også leder at den lokale trekkhundklubben, og for en måned siden ble hun utfordret av Stein Larsen, formann i Grimstad og Omegn Travselskap, til å delta på travkjøringen på Frivoll i Grimstad.

– Jeg så en god mulighet til å vise sporten, og til å vise folket at disse hobbyene kan fungere side om side. Det er heller ikke nødvendig å ha en alaska husky for å kjøre trekk. Vi har mange i trekkhundklubben som har en eller to hunder, fuglehunder så vel som andre typer hund. Hundekjøring skal bare være morsomt, samtidig som det er sosialt og god trening for hundene, forklarer Gudmestad.

Hun vet fortsatt ikke hvem hun skal konkurrere mot.

– Jeg vet at jeg skal kjøre mot en kaldblods med kusk. Jeg vet ikke hvem kusken eller hesten er enda. På søndag trente jeg på travbanen mot to travhester, og det gikk veldig fint. Jeg ville teste før jeg takket ja, i tilfelle det var helt uforsvarlig for hesten eller hundene. Jeg er ikke veldig bekymret for å kjøre mote en hest sånn praktisk, men jeg var det før jeg testet. Jeg tenkte mye på hvordan hundene ville reagere, men det gikk veldig fint, så nå gleder jeg meg bare til 1 oktober, forteller Gudmestad.


Gudmestad er leder i Nidarå Trekkhundklubb.

Vanvittig konkurranseinstinkt

Gudmestad forteller selv at hun har blitt tildelt et vanvittig konkurranseinstinkt, og hun elsker å kjøre løp.

– Jeg går totalt inn i en egen boble, selv om jeg på forhånd har bestemt meg for å ha en god gjennomføring, så skrues det på en bryter når jeg setter ut fra startstreken, sier hun.

Likevel understreker hun at dette løpet blir litt spesielt.

– Det er jo ikke hver dag man kjører mot en travhest, og vi må ta det litt som det kommer. Uansett så blir det veldig moro, forteller Gudmestad.


På hestens hjembane

Søndag 1. oktober blir dagen et hundespann skal konkurrere mot en travhest på Frivoll travbane i Grimstad. Gudmestad forklarer at det er ganske stor forskjell enn det hun og hundene er vant med.

– Til vanlig trener vi jogg over lange distanser, så å få hundene til å holde et så høyt tempo over et så langt strekk kan bli en utfordring. Det er også veldig varmt for hundene, som til vanlig ikke trener før temperaturen kryper under 12 grader. Vi satser ikke på seier, men vi kommer alle til å gjøre så godt vi kan, sier hun.

Hvem tror du går seirende ut, hesten eller hundene?
Hunden login

Temalinker