Lørdag 21.10.2017 kl 11:38


Følg oss på tur til Sør-Afrika!

Skrevet av: Knut Houge

Hvordan er det egentlig å ha hund i et land hvor forskjellen på rik og fattig er enorm, og går det an å ri på safari? Det skal Marie og Inger Lise nå finne ut.


Onsdag 27. september setter våre to journalister seg seg på flyet og reiser til et land ingen av dem har vært i før. Målet er å skrive spennende reportasjer både om hest og hund, til glede for både hest.no og hunden.no sine lesere.

- Vi har vært på en del reportasjereiser rundt i verden tidligere, for eksempel til USA og Dubai. Men dette er første gangen vi besøker et land i Afrika, forteller hest.no-journalist Marie Hatlevoll.

I flere uker har hun og hunden.no-journalist Inger Lise Walle jobbet med å få til spennende avtaler.

- Det er mye spennende å ta tak i der nede, men vi har også passet på å holde litt av tiden åpen. Erfaringen er at det ofte dukker opp spennende muligheter underveis, sier Inger Lise.

Marie og Inger Lise både jobber og rir jevnlig på tur sammen.

Stevne og hundepark

Torsdag morgen lander de i Johannesburg, og første mål for reisen er stort sprang- og dressurstevne like utenfor byen.

- Vi har fått inntrykk av at dette er ett av de største stevnene i sesongen, så det blir spennende. Det blir interessant å se hvordan nivået i Sør-Afrika er sammenlignet med Europa, sier Marie.

De to journalistene har også planer om å besøke en svært rosa kennel, og en diger hundepark som brukes av veldig mange.

- Jeg er spent på å se hvilke hunderaser som er mest populære i Sør-Afrika, og ikke minst hva folk bruker hundene sine til, forteller Inger Lise.


Safari på hesteryggen

I løpet av den halvannen uken reportasjereisen varer, kommer Marie og Inger Lise til å teste ut safari på hesteryggen.

- Jeg er litt spent både på hvordan hestene er og hva vi kan vente oss å se på ridetur. Vanligvis sitter jo folk i lukka biler på safari, så det høres jo litt vel spennende ut å sitte på en hesterygg. Men jeg regner med de har kontroll, sier Marie.

Litt avhengig av hvor travle dagene blir og tilgangen på nett, vil Marie og Inger Lise blogge litt fra turen. I tiden fremover vil det også komme en rekke artikler om alt de opplever både på hest.no og hunden.no.


Følg kontoen hest.no på snapchat!

Bli med på turen!

Som på tidligere reportasjeturer, kommer det også til å bli små glimt fra reisen på hest.no sin Snapshat-story.

- Tidligere har disse vært veldig populære, så dette vil vi fortsette med. Planen er å skaffe et Sør-Afrikansk simkort med nok datatrafikk til at vi kan oppdatere dere om små og store opplevelser hele veien, sier Marie.

Følger du oss ikke på Snapchat? Da kan du enkelt legge oss til ved å søke opp hest.no. Husk at alle snappene kun legger seg i MyStory, hvor de bare er tilgjengelige i 24 timer.

Og har du tips til ting Marie og Inger Lise bør få med seg når de er på tur, ikke nøl med å sende dem et tips på mail - ingerlise@hunden.no
Hunden login

Temalinker