Lørdag 21.10.2017 kl 11:17


Trekkhund mot travhest

Skrevet av: Inger Lise Walle
Foto: Ida Kathrine Nielsen

Silje Gudmestad og seks av hennes trekkhunder konkurrerte mot en travhest på Frivoll. Her kan du lese hvordan det gikk.


I september ble Silje Gudmestad utfordret av Stein Larsen, formann i Grimstad og Omegn Travselskap, til å delta på travkjøringen på Frivoll i Grimstad.

– Jeg så en god mulighet til å vise sporten, og til å vise folket at disse hobbyene kan fungere side om side. Det er heller ikke nødvendig å ha en alaska husky for å kjøre trekk. Vi har mange i trekkhundklubben som har en eller to hunder, fuglehunder så vel som andre typer hund. Hundekjøring skal bare være morsomt, samtidig som det er sosialt og god trening for hundene, forklarer Gudmestad.

Silje Gudmestad har vokst opp med hund, og har alltid hatt hund. Da hun ble medlem i Nidarå Trekkhundklubb i 2013 ble hun for alvor bitt av basillen. I dag har hun tolv hunder, og konkurrerer aktivt innenfor langdistanse.

– Jeg har ikke bare et hundespann, jeg har 12 unike pelskledde barn. De betyr ufattelig mye for meg, forteller hun til hunden.no


Hesten trakk det lengste strået

Det var et godt oppmøte av mennesker, og det ble mange vitner når Gudmestad skulle konkurrere mot en travhest. Hun hadde fått tak i en lettere vogn enn det hun vanligvis kjører med.

Hesten var først i mål, men vi hang på. Jeg er sinnsykt fornøyd, sier Gudmestad.

Gudmestad konkurrerte mot kusk Trond Mikkelsen og hesten Pave Odin.

Gudmestad selv kjørte med Kiro og Moa i led ,og fylte opp med Nevada, Saga, Hedda og Vilma. Alle av typen alaska husky.


Kunne blitt dramatisk

Gudmestad valgte med omhu da hun skulle plukke ut seks hunder som skulle være med å konkurrere. Til vanlig blir vognen som hun brukte trukket av to hunder. Så den er veldig lett, og veier bare omtrent 11 kilo.

– Å ha tolv hunder forran hadde vært total galskap, da hadde jeg nok ikke hatt noe mulighet til å stoppe, forklarer hun.

Men det å stoppe skulle bli et problem, selv med seks hunder.

– Når jeg skulle bremse ned etter mål oppdaget jeg at bremsehendelen til bakbremsa var borte, men jeg fikk heldigvis ropt til noen medlemmer av Nidarå Trekkhundklubb at de måtte ta imot oss i fart. Så det gikk veldig fint, forteller Gudmestad.


Utfordret på nytt

Etter at det ble kjent at Gudmestad skulle konkurrere på Frivoll, ble hun oppringt og spurt om hun ville gjøre det samme på hestens dag i Froland. Gudmestad syntes det er moro å stille opp, så på Skarsbru den 15. oktober skal hun og hundene til pers igjen. Denne gangen mot Greger Forberg som kusk, og hesten Vital Sjanell.


–Jeg stiller med samme hunder, og samme vogn. Skal bare få fikset bremsen først, sier hun og ler.
Hunden login

Temalinker