Torsdag 19.10.2017 kl 22:01


Svar til Gunda Hafsahl

Blandinsghund

Spørsmål:

Hei! Jeg har en blandingshund og har aldri vært medlem i en raseklubb (av naturlige årsaker), kan jeg være medlem av Norsk kennel klub likevel? Føler jeg ikke hører hjemme noe sted..

Svar:

Hei Gunda

Man trenger ikke ha rasehund for å være medlem i NKK. Alle hundeeiere er hjertelig velkommen som medlem. Har man blandingshund har vi mange flotte aktivitetsklubber tilknyttet NKK som har aktiviteter og kurs for hunder og eiere i alle varianter. Med blandingshund så kan man også delta på enkelte offisielle NKK-aktiviteter.

I tillegg til dette så jobber NKK for alle hunder og hundeeiere. Vi jobber bl.a aktivt politisk for å bedre hunders rettssikkerhet og bevegelsesfrihet, og vi har foreslått lovendringer både når det gjelder praksis av båndtvang og oppheving av raseforbud. Hundevelferd og hundens plass i samfunnet er også viktige saker for NKK.

Vi håper selvsagt at så mange hundeeiere som mulig vil være med å støtte oss i dette arbeidet ved å være medlem. Vi har allerede fått politisk gjennomslag for noen saker, mye takket være våre engasjerte medlemmer, og vi håper å kunne gjøre enda mer for Hunde-Norge :)

Beste hilsen,

Eva Kristine

 

 

 Norsk Kennel Klub

Eva Kristine Wiik

Eva Kristine Wiik jobber som kommunikasjonsrådgiver i Norsk Kennel Klub (NKK). Hennes favorittraser er myndene, og hun har spesielt god kjennskap til whippet, saluki, italiensk mynde og azawakh. Hun har vært aktiv innen lure coursing i mange år, og har også erfaring fra utstillingsringen, men hundene er først og fremst familiemedlemmer.

NKK organiserer over 250 medlemsklubber og over 90 000 medlemmer, som til sammen arrangerer over 1500 hunderelaterte aktiviteter hvert år. Avl og helse, ansvarlig hundehold og hunders rettigheter er blant sakene NKK jobber aktivt med. Har du spørsmål vedrørende hunderaser, registrering, aktiviteter, kjøp og hold av hund, og avl og oppdrett så kan Eva Kristine svare på dette.

For mer informasjon om NKK, besøk nettsidene: www.nkk.no

Her kan du lese mer om Eva Kristine.

 


Klikk her for å stille Eva Kristine et spørsmål!

Andre besvarte spørsmål

Hunden login