Onsdag 20.09.2017 kl 20:33


Svar til Yoana Petrova

Stamtavle

Spørsmål:

Hei, Jeg har en fransk bulldog (hanhund) på 2,7 år, som jeg har kjøpt uten stamtavle. Det å ha stamtavle var ikke så viktig for meg da jeg kjøpte han, men nå vil jeg at han skal ha en. Han er veldig smart, lydig, aldri vært syk og 0 helseproblemer, veldig pen og typisk fransk bulldog utseende. Jeg har all slags papirer på han, alle vaksiner og har chipet han. Stamtavle er det eneste jeg mangler på han. Hva skal jeg gjøre for å få stamtavle? Tusen takk for svar på forhånd! Mvh Stolt eier

Svar:

Hei Yoana

For at en hund skal få stamtavle må foreldrene først og fremst være registrert i en kennelklubb. Deretter må oppdretter registrere hele kullet. Så i ditt tilfelle er det kun oppdretter av din hund som kan registrere den.

Vi får ganske ofte henvendelser fra hundeeiere som har kjøpt seg en rasehund uten dokumentasjon, og som i etterkant ønsker at hunden registreres i NKK. Dessverre er det mange oppdrettere som selger uregistrerte rasehunder (som i mange tilfeller viser seg å ikke være rasehunder) kun for profitt.

Det skjer selvsagt at etablerte oppdrettere med god grunn ikke registrerer et valpekull. Men da skal valpekjøper alltid få vite grunnen til dette. Sier oppdretter at dokumentasjon ikke er nødvendig så er ikke det god nok grunn.

NKKs anbefaling til alle de som ønsker seg rasehund er at man kjøper dette fra en seriøs oppdretter som har dokumentasjon på hundene sine. Oppdrettere får man kontakt med gjennom de mange raseklubbene som er tilknyttet NKK. Raseklubbene er et flott sted å bli kjent med rasen, men også for å bli kjent med menneskene som deler interessen for akkurat din rase.

Når det er sagt så er hunden din like mye verdt, registrert eller ikke! Det den trenger er en dedikert eier som gir den alt den trenger av omsorg og kjærlighet. Og det ser det ut som den har :)

Les også:

 

Beste hilsen,

Eva Kristine

www.nkk.noNorsk Kennel Klub

Eva Kristine Wiik

Eva Kristine Wiik jobber som kommunikasjonsrådgiver i Norsk Kennel Klub (NKK). Hennes favorittraser er myndene, og hun har spesielt god kjennskap til whippet, saluki, italiensk mynde og azawakh. Hun har vært aktiv innen lure coursing i mange år, og har også erfaring fra utstillingsringen, men hundene er først og fremst familiemedlemmer.

NKK organiserer over 250 medlemsklubber og over 90 000 medlemmer, som til sammen arrangerer over 1500 hunderelaterte aktiviteter hvert år. Avl og helse, ansvarlig hundehold og hunders rettigheter er blant sakene NKK jobber aktivt med. Har du spørsmål vedrørende hunderaser, registrering, aktiviteter, kjøp og hold av hund, og avl og oppdrett så kan Eva Kristine svare på dette.

For mer informasjon om NKK, besøk nettsidene: www.nkk.no

Her kan du lese mer om Eva Kristine.

 


Klikk her for å stille Eva Kristine et spørsmål!

Andre besvarte spørsmål

Hunden login