Lørdag 19.08.2017 kl 19:15


Svar til Mario

Registrering/stamtavle

Spørsmål:

Hei jeg har fått en russisk støver som eier er 100% sikker på at er ren rase. Han hadde ingen pappirer eller stamtavle men det var ren rase. Grunnen til ingen stamtavle var at foreldrene var nær familie. Lurer på hva vi skal gjøre hvis vi vil ha kull eller identitet til hunden ?? Mvh mario.

Svar:

Hei Mario

For at en hund (valp) skal kunne bli registrert som en rase så må begge foreldre og kullet hunden kommer fra også være registrert - i flere generasjoner. Man kan ikke etterregistrere en hund selv.

I tilfeller som dette, hvor hundens stamtavle ikke finnes, så blir hunden ansett som en blandingshund. Det samme vil gjelde evt valper hunden får.

Avl på hund innebærer et stort ansvar, og det skal være en nøye gjennomtenkt beslutning. Det er mye man som oppdretter må sette seg inn i - både rasekunnskap, genetikk og helse.

Les mer om avl på våre nettsider:

 

Med vennlig hilsen,

Eva KristineNorsk Kennel Klub

Eva Kristine Wiik

Eva Kristine Wiik jobber som kommunikasjonsrådgiver i Norsk Kennel Klub (NKK). Hennes favorittraser er myndene, og hun har spesielt god kjennskap til whippet, saluki, italiensk mynde og azawakh. Hun har vært aktiv innen lure coursing i mange år, og har også erfaring fra utstillingsringen, men hundene er først og fremst familiemedlemmer.

NKK organiserer over 250 medlemsklubber og over 90 000 medlemmer, som til sammen arrangerer over 1500 hunderelaterte aktiviteter hvert år. Avl og helse, ansvarlig hundehold og hunders rettigheter er blant sakene NKK jobber aktivt med. Har du spørsmål vedrørende hunderaser, registrering, aktiviteter, kjøp og hold av hund, og avl og oppdrett så kan Eva Kristine svare på dette.

For mer informasjon om NKK, besøk nettsidene: www.nkk.no

Her kan du lese mer om Eva Kristine.

 


Klikk her for å stille Eva Kristine et spørsmål!

Andre besvarte spørsmål

Hunden login