Lørdag 21.10.2017 kl 10:44


Svar til Jon Anders Hestmo

Kennelnavn Alaska Husky

Spørsmål:

Hei Jeg har fulgt hundekjørerverden en god stund, å begynte å lure på hvilket register hundekjørene med Alaska husky har søkt om kennelnavn til?? De fleste refererer til kennelnavn, men slik jeg forstår det er det kun untak at mann kan søke om kennelnavn med uregistrerte hunder. Er det kun ett kennelnavn de har valgt uten noe form for søknad? På forhånd takk😊

Svar:

Hei Jon Anders

For å få godkjent et kennelnavn i NKK skal man drive med renrasede/registrerte hunder.

Det er flere seriøse oppdrettere av alasky husky som avler ut fra klare retningslinjer og som fører god oversikt over hundene de benytter i avlen. Dette gir valpekjøpere gode muligheter til å innhente så mye informasjon om avlshundene som mulig. Men som oppdretter vil man ikke kunne registrere alasky huskyvalper i NKK med kennelnavn.

Vennlig hilsen,

Eva Kristine Wiik

 

 

 

 Norsk Kennel Klub

Eva Kristine Wiik

Eva Kristine Wiik jobber som kommunikasjonsrådgiver i Norsk Kennel Klub (NKK). Hennes favorittraser er myndene, og hun har spesielt god kjennskap til whippet, saluki, italiensk mynde og azawakh. Hun har vært aktiv innen lure coursing i mange år, og har også erfaring fra utstillingsringen, men hundene er først og fremst familiemedlemmer.

NKK organiserer over 250 medlemsklubber og over 90 000 medlemmer, som til sammen arrangerer over 1500 hunderelaterte aktiviteter hvert år. Avl og helse, ansvarlig hundehold og hunders rettigheter er blant sakene NKK jobber aktivt med. Har du spørsmål vedrørende hunderaser, registrering, aktiviteter, kjøp og hold av hund, og avl og oppdrett så kan Eva Kristine svare på dette.

For mer informasjon om NKK, besøk nettsidene: www.nkk.no

Her kan du lese mer om Eva Kristine.

 


Klikk her for å stille Eva Kristine et spørsmål!

Andre besvarte spørsmål

Hunden login