Torsdag 19.10.2017 kl 22:40


Temaside

Prøver

Det er ikke bare på høyfjellet det skjer

De aller fleste forbinder fuglehund med rype, og fuglehundprøve med høyfjellet. Men denne helgen var det i skogen det skjedde.

Les mer

Dette skjer i HundeNorge

Denne helgen arrangeres det flere store konkurranser for hund.

Les mer

Malle til topps

Det var spenning til siste slutt da NM i IPO ble arrangert forrige helg.

Les mer

På sporet

Ny hund, nye muligheter. Denne sommeren skal hunden.no teste blodsporprøve.

Les mer

Ikke lang mellom himmel og helvete

Det er tidlig fredag morgen, men det er allerede yrende liv på Hovden. Det er klart for jaktprøve for stående fuglehunder.

Les mer

Rallylydighet - sett med en nybegynners øyne

Det var med sommerfugler i magen jeg meldte på og startet å trene til min første rallylydighetskonkurranse. Man bør kunne øvelsene før man melder på til et stevne, men av og til er det greit å utfordre seg selv litt.

Les mer

Slik gikk det med 4 x rallylydighet i Bø

Mellom 30 og 40 hunder fordelt på fire klasser var i aksjon på Norges aller første offisielle rallyydighetsstevne. Dømte gjorde Hilde Nysether, Bente Fredriksen og Lajla Lyseggen.

Les mer

Rallylydighet - moro for hund og fører

Vi har prøvd å sette oss litt mer inn i regelverket og vi har intervjuet en aktiv deltaker, instruktør og dommer, Berit Smaaland.

Les mer

Rallylydighet - offisiell hundesport fra 2013

Rallylydighet er en ny offisiell hundesport i Norge fra og med 1. januar 2013. Rallylydighet er, som navnet tilsier, en kombinasjon av fart, glede og lydighet. Første stevne går i Telemark allerede førstkommende helg.

Les mer

Aya hadde et fantastisk 2012

Aya ble 3 år i august og er langt fra noen liten valp lenger... Men i mitt hode er hun fremdeles "valpen" og hun er minstemann i flokken min. Året 2012 ble et fantastisk år for både meg og henne - se bare her.

Les mer

Har du tenkt deg på jaktprøve i vinter?

Ordet jaktprøve kan høres skremmende ut om du ikke har startet før. Likevel er det som med alt annet nytt og ukjent. Det er bare å hoppe i det med begge beina. Her får du litt tips og gjennomgang av hva jaktprøve går ut på.

Les mer

Hihunder, kunsthi og jaktprøver

Hiprøver skal vurdere hundenes mentale og fysiske egenskaper som hihund for jakt og ettersøk på rev og grevling.

Les mer

Hva sier regelverket?

Mange leser ikke regelverket godt nok før de starter å trene eller før de melder seg opp til prøve. Noen regelverk er nokså vanskelig å forstå. Å få vist hva som kreves er derfor en stor fordel.

Les mer

Jippi - Aya er nå viltsporchampion

Dere har nå fulgt valpen Aya fra hun var åtte uker frem til i dag når hun snart er tre år gammel. Vi har lenge trent litt spor, men først i år syntes jeg at hun var klar for å starte på prøve.

Les mer

Tips til deg som skal på blodsporprøve

Du føler at du er startklar og går inn på terminlista for å finne en passende prøve du kan melde deg på. Sommerfuglene i magen våkner som regel til live med en gang påmeldinga er sendt. Her finner du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

På an igjen

Vår journalist, Inger Lise Walle, har tidligere testet forskjellige hundegrener sammen med hunden sin Evi. Nå skal de nok en gang til pers.

Les mer

Eldre temanyheter fra Hunden.no


Hunden login

Temalinker