Linn Kløkstad Andreassen

Blogg

Er du en av dem som har en tendens til å glemme båndtvang? Vell da er vi to. Er du ikke en av de som glemmer båndtvangen? Vell, båndet kan jo ryke - så følg med!

Nr hunden stikker

Noen ganger forsvinner hundene for oss, hvorfor hunden kommer på vilde avveier er forskjellig. Kanskje ble dere begge påkjørt og hunden stikker av i sjokk? Eller kanskje dere veltet på sykkel og hunden drar avgårde i sjokk?

Sjokk er en veldig alvorlig reaksjon som i verste fall kan ende med døden, er det varmt itilleg er det lite tid å miste.

Men hva er naturlig når man er redd? Det er å gjemme seg.. Og har du da en mørk hund, vell da er det lett å løpe forbi hunden uten å se den, det kan rett og slett stå om liv og død og det er klart at når du er stresset etter å finne hunden din så løper du litt ekstra fort, kanskje ser du tåkete av tårene som triller nedover ditt kinn.. Hadde det ikke vært fint om hunden hadde reflekser på seg så den var lettere å se da?

Så har vi alle de hundene som sliter seg iløpet av sommeren, det er fort gjort og når ulykken først er ute kan hunden vandre langt. Den kan vandre over veier, den kan vandre langt til skogs, den kan vandre i tette boligfelt...

Er det lett å se en hund i en mørk grøftekant? Og hva om det itilleg regner?

Det er spesielt vanskelig å se en hund i en mørk grøftekant om det regner, og itilleg er veibanen glatt. Hadde hunden vært utstyrt med refleks kan det faktisk redde livet dens... Tenk på det du..

Men det er ikke bare hundene som har godt av refleks på tur, vi mennesker kan også ha god nytte av refleks! Hva kan hende oss da?

Jo det skal jeg fortelle deg, når man er på tur om sommeren kan man være uheldig og bli overopphetet og besvime, man kan være så uheldig at man får ett tre i hodet, falle og slå hodet i en stein å dermed besvime eller bli akkutt syk og ikke klare å bevege seg.

Har man refleks på - ja igjen så vises man bedre, det blir lettere å finne deg og du kan bli brakt til sykehus for hjelp. Igjen kan det være livreddende!

Konkluksjonen er, gult ER kult - året rundt!sivva

20.november

Her brukes det refleks året rundt, både på hund og eier. Jeg er så mye ute i skogen (bor jo i skogen) og skulle vi gå oss bort eller skulle jeg falle og skade meg og trenge hjelp så er det lettere for andre å finne oss om vi har gule refleksvester/jakke på oss. Om vinteren bruker jeg en foret refleksjakke kjøpt på hks om sommeren om det er varmt bruker jeg refleksvest, hundene har 2 refleksvester hver (bytte sånn at vi alltid har en som er nyvasket) Men man må huske på at refleksvester er ferskvare og bør byttes ut annen hvert år, da den taper effekten både av vær og vind + vanlig slitasje i vask.

caztor

20.november

Bra blogg, jeg må ærlig innrømme at refleksbruk på meg selv er ganske sløvt. Men da jeg hadde hunder brukte jeg alltid markerings trekanter på de når jeg var ute og trente i skogen, og det gjorde vi omtrent hver gang vi gikk tur, altså hunden hadde alltid refleks/markeringstrekant på seg. Men jeg burde nok sjerpe meg.

bartehund

20.november

Kjempe bra blogg! og mye her man ikke tenker så mye over, ikke før man liksom står der....

mimmogmaud

20.november

Kunne ikke sagt meg mer enig i hva du skriv. Jeg har selv opplevd, at Mimm ble skremt av en Boxer som kom etter henne i skoge, og etter den gangen har jeg alltid gått tur med Mimm iført reflekt/m tlf nr !

-Fantasihunden-

20.november

Bra blogg!:D Jeg bruker refleks OFTE:) Har også en temablogg om det;) Men ante ikke at alt dette kunne skje en sommerdag:P