Victoria-Louise Fjeld Karlsen

Blogg

Ruffwear Palisades Pack er en av de nyeste kløvene på markedet produsert av Ruffwear. Det er en "luksusutgave" av approach pack. I denne temabloggen skal jeg ta for meg denne kløven, samt gi mine personlige meninger og erfaringer.

 

Ruffwear Palisades Pack er en solid kløv som har et multisystem. Kløven er to-delt, en individuell sele og kløv som kobles sammen. Ved stopp kan kløvveskene enkelt kobles av selen, og hunden får et pust i bakken. Selen heter Ruffwear Web Master, og er en god sele som ligger svært godt på hunden. Det er svært gode justeringsmuligheter med fempunktsjusteringer som gjør at selen passer de fleste raser. Det er god polstring på selve selen, samt i bryst og rundt stroppene, samt et håndtak på ryggen. Det er en solid sele med aluminiumsring til å feste kobbel i, den har også utviklet med refleks for god synlighet. Selen kan enkelt brukes seperat fra kløven, et godt alternativ da med tanke på prisen for Palisades Pack. 

Selve kløven har da gode justeringsmuligheter som følge av selen, og det er et velutviklet kløv som skal passe mange raser. Kløven har et godt polstret håndtak via selen som gjør at hunden kan få hjelp i for eksempel vanskelig terreng, eller når man trenger å holde seg til hunden. Kløven har flere lommer som rommer mye. Str S rommer 10 liter, str M rommer 14 liter og str L/XL rommer 19 liter. Glidelåsene på kløven er belagte for å holde vannet ute. Kløven har et komprimeringssystem som er ypperlig slik at lasten blir godt pakket sammen. Videre gir kløven og selen en god vektfordeling slik at kløven er behagelig for hunden å bære. Via komprimeringssystemet sitter også kløven svært godt på hunden, noe som resulterer i god bevegelsesfrihet. Den har også refleksdetaljer som gjør hunden synlig på mørket. Det er videre små klips på siden av kløven som stroppene skal festes gjennom slik at veskene holdes på plass. I den nederste lommen på hver side finnes også ytterligere justeringsspenner for å sikre at veskene sitter så godt som mulig uten å slenge fra side til side. 

Det medfølger videre to 1-litersflasker fra ruffwear som passer ypperlig i innerlommen i hver kløvveske. Disse ligger da inntil hundens kropp, og kan ha avkjølende effekt om sommeren for eksempel. Produsenten beskriver kløven som en god og solid kløv. 

Palisades pack kommer i tre størrelser:

 • Størrelse small: Brystomkrets 56cm - 68cm, rommer 10 liter
 • Størrelse medium: Brystomkrets 68cm - 81cm, rommer 14 liter
 • Størrelse large/xtra large: Brysomkrets 81cm - 107cm, rommer 19 liter

 

 

Kløven kan håndvaskes.

Egne meninger og erfaringer

Når jeg etter mye frem og tilbake fikk kjøpt meg denne kløven, og den satt som et skudd på Selma ettersom justeringsmulighetene er så gode. De er faktisk bedre enn på mange seler og kløver jeg har vært borti, og ser på det som et stort pluss. Kløven er solid, fremdeles ikke opplevd noe negativt i form av løse deler/tråder eller lignende, og Selma har heller ikke klart å få rifter i stoffet. Det tyder på at det er god kvalitet. Jeg synes det er ypperlig at kløven kan kobles fra slik at hunden kan få pauser, og om det skjer noe så er det alltid en sikkerhet at de enkelt kan klipses av.

Videre synes jeg at kløven ligger godt på ryggen, og veskene er godt festet når man gjør det på korrekt måte. Jeg fant nemlig ikke ut at det er små klips på innsiden av kløven som stroppene skal festes i slik at veskene holdes stabile, og hunden får god bevegelighetsfrihet. Disse brukte ikke jeg de første gangene, og da slang veskene betydelig mer. 

Det er videre komprimeringssystem, og justeringsmuligheter i nedre del av nedre lomme på begge sider, denne strammes til når kløven er ferdig pakket for best mulig komfort. 

Jeg synes at kløven oppfyller alle mine krav til en kløv, og Selma har brukt den på dagsturer og helgeturer. 

Fordeler:

 • Svært gode justeringsmuligheter
 • God passform
 • God kvalitet på selen og kløvveskene, glidelås, stropper og de fleste klips
 • Små detaljer som gjør at veskene ligger stabilt
 • Komprimeringssystem
 • God vektfordeling
 • Romslige vesker
 • 2 i 1 kløv som er en perfekt løsning i forhold til sele og kløvvesker
 • Refleksdetaljer som gjør hunden synlig i mørke
 • God løsning med håndtak som kan være behjelpelig for hund/eier
 • Godt polstret sele som gjør det behageligere for hunden 

Ulemper:

 • Litt stiv pris
 • Noen klips blir litt "slakke" etter mye bruk
 • Litt dumt at det ikke finnes fargevalg, burde vært mulig å få den i kamuflerende farger.

 

Konklusjon

Kløven er en god og solid kløv, og min personlige oppfatning er at en del av de som mener det motsatte bruker kløven på feil måte. Jeg brukte selv litt tid på å finne ut hvordan kløvveskene festes på best mulig måte, og hvordan justeringen til slutt spiller inn på hvor godt kløven ligger på hunden. Jeg er veldig fornøyd med Ruffwear Palisades Pack, og synes kløven er suveren i forhold til mitt bruk. Jeg er imponert over hvor godt den ligger på kroppen til Selma takket være web master selen som ligger under. Så alt i alt kan ikke jeg si annet enn go for it om du skal ha den til hverdagslig bruk. De gode justeringsmulighetene gjør at den sitter som støpt på min hund, som jeg ofte har problemer med i brystkassen, så jeg vil tippe kløven passer et godt raseomfang. 


Om du ønsker å lese mer om Palisades Pack kan du gjøre det her.Ida99

20.november

Velskrevet og spennende temablogg og meningsblogg :D Digger produksomtalene dine er så praktisk å få teori og meninger! Kjempe bra, tommel opp :D