..Er en psykologisk test for mennesket. Vil han hyle på flyplassen? Vil han få panikk inne på flyet? Hva hvis han blir dårlig i magen? Det er så mye man må være forberedt på!


8. mai skulle vi ut å fly for å besøke familien min i finnmark, Vadsø. Da vi fant ut at vi skulle nordover så var det helt naturlig å tenke at Calvin skulle være med. Han er jo liten nok til å være med inn på flyet med sine 1,9 kg, så det var jo ikke noe problem! Vi kjøpte reisebagen 2 mnd i forveien og satte den i stua slik at han skulle få bli ordentlig kjent med den først. Og han foretrakk ofte den som soveplass, det var godt å se at han ble så trygg på den.

Dagene gikk og noen ganger går de så fort. Plutselig var avreisedagen her! Vi skulle dra fra Gardemoen kl 9, så vi dro hjemmefra 0530. Er jo greit å ha god tid, hvertfall når det er første gang man reiser med hund!

På Gardemoen var det som vanlig fryktelig mange folk. Calvin var stressa inne i reisebagen sin og jeg begynte for første gang å tvile på om det egentlig var så lurt å ta han med. Vi skulle jo bare være borte 1 uke. Var det vits i å påføre han så mye stress bare fordi vi ikke ville være borte fra han?

Jeg og samboer kunne ikke gå fra hverandre, da kom det paniske hyl fra reisebagen. Så vi måtte utvikle en teknikk hvis en av oss skulle på do. Den som holdt buret måtte bare fortsette å gå også måtte den andre bare "flyte" vekk, haha!

 

Vi kom oss på flyet og jeg var fortsatt veldig spent på hvordan dette skulle gå. Jeg hadde reservert seter til oss helt bakerst i flyet slik at vi eventuelt ikke ville forstyrre andre mer enn nødvendig.

Calvin var overraskende rolig på flyet! Det var nok fordi han hadde kavet nok på flyplassen og var litt sliten. Men han var fortsatt stresset. Var mye pesing og litt romstering i buret, men han sov i perioder, heldigvis. Jeg hadde med et fleecepledd som jeg la over buret slik at han skulle få enda mer ro og fordi det trakk ganske mye nede på gulvet. Han fikk ett "pipeanfall" under flyreisen. Vet ikke hva det var, at han våknet og trodde han var alene, eller om han drømte noe, men da åpnet jeg toppen av reiseburet og koste med han helt til han roet seg. 

 


Vi mellomlandet i Kirkenes og da var det godt å få komme ut å tisse og lufte pelsen! Måtte bare gjennom sikkerhetskontrollen da vi skulle inn på flyplassen igjen. Det gikk forresten veldig greit å gå gjennom sikkerhetskontrollen med hund! Man må bare ta hunden ut av buret slik at buret kan scannes også går man gjennom den sikkerhetsporten med hunden på armen bare.

 


Flyturen til fra Kirkenes til Vadsø tok en halvtime. Dette var i et mindre Widerøefly som bråkte en del så jeg vet egentlig ikke om han peip på turen. Men vi mellomlandet på to små flyplasser og da var han ganske rolig.

Vel, vi kom oss fram tilslutt og vel framme fikk vi hilse på mammas hund, en lahsa apso tispe på 5 mnd. Lille Maya var superglad for å få besøk!


Vi var i Vadsø i 8 dager og vi storkoste oss! Gikk fine turer i fjellet og langs fjæra og bare nøt den friske luften. Da vi skulle fly hjem igjen, var det mer piping på flyet. Jeg tror det var fordi han ikke ble sliten på flyplassen først (flyplassen til Vadsø er litt mindre, hehe), men jeg syns fortsatt at han var veldig flink! På flyet til Kirkenes fra Vadsø så fikk jeg sete ved siden av en mann som hadde yorkie hjemme! Hva er oddsen for dèt? Litt artig:)

Konklusjonen er at det går helt fint å fly med hund, men hvis vi bare skal være borte 1 uke så kan han få lov til å bli hjemme med svigermor da det er stress for hunden å være med på en slik reise.Magnini

20.november

Kjempekjekk blogg om din opplevlese med å fly med hund, spennende lesing :) Og du er heldig som kan ha med inn på selve flyet, mine mått flydd alene da de er såpass store så å ha med de er uaktuelt.

MayogUlven

20.november

Mye nyttig her om å ha hund med på fly, jeg kommer nok til å prøve å unngå å ha min med på fly om jeg har muligheten, selv om han kan være inne i kabinen. Men man vet jo aldri. Gøy at du var i vadsø, der er jeg fra! :-) Hørtes jo ut som turen gikk greit den, viste virkelig ikke at det var så lett med sikkerhets kontrollen på hund altså, kjekt å vite :-)

Linda95

20.november

Å fly med hund er noe jeg ikke helt vet om jeg noen gang vil gjøre. Mye fordi jeg har en hund som ikke får være med i selve flyet, og jeg orker ikke tanken en gang på å sende han til plassen under flyet - egentlig uaktuelt. Skal man være borte i kanskje 1 måned eller noe, så er det en ting, men for en uke, på en helt ny plass i tillegg, det tror jeg egentlig bare er unødig stress. Da har de nok det bedre i sofaen med svigermor, hehe. Men vil tro det går helt fint, er noe med dette å være på flyplassen tidlig, ta seg god tid og selv slappe av. Ikke lett når man ikke aner hvordan det går, men. Synes du skrev en veldig nyttig og god blogg om å fly med hund! Spennende å høre litt andre sine tanker og opplevelse rundt det :)