Marita Bjørk

Blogg

Da var det duket for årets første utstilling for våres del, og også Griffin sin utstillingsdebut. Jeg skal innrømme at jeg ikke er mye til utstillingsmenneske, men valpen har uten tvil fått en veldig god opplevelse - jeg er også ganske fornøyd over resultatet. 

Jeg egentlig er et typisk morgenmenneske, men.. Når klokka ringer 04.30 på morningen så er det ingenting jeg vil mer enn å sove minst ett par timer til. Opp må man, og med en ferdigstelt hund så var det lite forberedelser som måtte til før vi kunne slenge oss i bilen, hente Martine som også skulle debutere med sin syv måneder gamle Corgi Cardigan. 

Jeg er absolutt ikke kjent for å være tidlig ute - men når jeg først er det, så har vi som oftest også veldig god tid. En time før oppmøtetid så hadde både jeg og Martine god tid til å avklimatisere både Griffin og Barney. Og heldig som jeg er, så kom Tine (min tidligere samboer, venninne og collie-menneske - bilde) og hjalp meg med litt enkel grooming. Begge hundene tok hallen veldig bra, men Collie er jo ikke akkurat kjent for å være stille, og Griffin er intet unntak så litt lyd ble det - noe som igrunn er helt ok, selv om jeg har mest lyst til å sette mute på hunden der og da. 

 

Image and video hosting by TinyPic

Jeg sier jo.. Og det er forsåvidt sant at jeg gjør dette for miljøtrening av valpen, men det er ingen usannhet at jeg blir like nervøs uansett. Heldgivis var Griffin valp nr. 2 ut, (av alle) til å bli bedømt den dagen, så hadde ikke allverdens av tid til å stresse å grue meg. Skal ikke si at det hjalp på nervene at dommeren var av den typen som rett og slett ikke tillot godbiter i ringen.  Han var eneste Collie-hannvalpen, så dårligste kunne uansett bli BiM (Best i Motsatt). Men når sant skal sies; er det kritikken jeg er mest spent på. 

Valpen oppførte seg eksemplarisk trass i null godbiter, og han fikk en god opplevelse. Dommeren var veldig snill i håndtering sin, og som alltid går det veldig fort når man først kommer seg inn i ringen. Som eneste hannvalp så ble han jo best i sitt kjønn, men det var også to tisper - og han skulle møte best av de for BiR (best i rase) og BiM (Best i Motsatt). Jeg hadde ikke den største troen, da han er en litt større type en dommere flest foretrekker, men den dagen gikk det veien og han ble Best i Rase med en fin kritikk. 

Image and video hosting by TinyPic

Kritikk: Very good type. Needs better carriage of ears. Excellent body, coat and bones. Excellent angulations in front and rear. Excellent movements. 


Martine med Barney gjorde også en flott figur og ble BiM valp, med super kritikk! 

Image and video hosting by TinyPic

 

Den som våger intet vinner sies det, og selv om jeg er som alle andre, og synes det er veldig artig når det går bra resultatmessig, så er jo ikke det absolutt det viktigste. På trass av det ble vi de ekstra timene før "best i gruppe" skulle avjøre. Blandt en stor gruppe med mange flotte valper ble vi uplassert, og det var vel litt forventet også. Men jeg er i alle fall ikke blitt skremt helt bort fra å stille Griffin. Så får vi fortsette så lenge vi begge synes det er en greit, og jeg føler vi får noe ut av det. 

 (Legger ved en liten film fra gruppa)