Linda Haugen

Blogg

Da er årets store hundemesse på varemessen over for denne gang, og det er nok et år til neste gang. Jeg hadde en veldig bra helg i Lillestrøm fylt med fotografering, se i salgsstands og å treffe kjent fjes, både fra hunden.no og utenfra. En helg fylt med masse hundemoro og mye å se på!

Jeg har vært sykemeldt i en ukes tid nå, og var litt spent på om jeg kom til å være i form nok til helgen. Heldigvis var formen stigende fredag, sa da tro jeg nedover til Malene på Hadeland hvor jeg skulle overnatte i helgen. Det ble ganske så sent fredag kveld, noe som ikke er helt ideelt for en kropp som ikke er helt frisk, og vi skulle tross alt opp igjen 06:15 lørdag morgen for å være på varemessen relativt tidlig. Vi vet av erfaring at parkeringsplassene blir fort fulle. Vi parkerte både lørdag og søndag i parkeringshuset. Som regel alltid plass der, men jeg likte ikke alle de søylene og trange plassen, veldig fort gjort å bulke bilen hvis man er litt uheldig. 

LØRDAG begynte vi dagen med å besøke noen kjente som skulle stille ut sine hunder. Min plan var å ta store deler av salgsstands først på dagen, så man får med seg de tilbudene det gjerne fort blir utsolgt for. Det gikk ikke helt etter den planen, da Malene ble igjen ved utstillingsringen for å ta bilder. Vi valgte derfor å gå litt hver for oss, og da hadde jeg muligheten til å ta frem kamera og knipse bilder. 

Jeg var nemlig så heldig at jeg fikk pressepass av hunden.no, og gratis inngang. Da skulle jeg knipse bilder til noen bildegalleri, deriblant artikkelen med bilder med stemning fra lørdagen som ligger på forsiden for øyeblikket.  Alt man kan gjøre når man først er gjennom halene, er jo fint. Jeg følte egentlig at jeg hadde en fantastisk idé lagt frem for Inger Lise før helgen. Det ble ikke helt som jeg hadde tenkt, men innimellom må en planendring til for å fullføre. Spesielt agilityfotograferingen. 

En tur innom sheltieringen

Selvfølgelig måtte jeg en tur innom Sheltieringen før jeg gjorde noe som helt annet. Jeg ble egentlig spurt om å ta litt bilder i forbindelse med NSSK sin stand (noe det dessverre ikke ble noe av i år). Jeg kunne allikevel ikke holde av dagen for å ta bilder i ringen. Fikk kun knipset bilder av åpen klasse og championklasse hannhund. Fikk snakket med flere kjente, og Kenai fikk den røde prisen sin for 2016 av NSSK som oppdretteren tok med for oss. Hyggelig å treffe folk du har blitt kjent med, ikke minst se alle de flotte sheltiene. 

Utfordrende agilityfotografering

Noe av det verste jeg vet er å ta bilder av agility innendørs. Ikke bare er jeg elendig på å finne en god plass å stå så jeg slipper å få mest bilder av bakparten på hundene. Ikke nok med at hundene ikke bare skal rett over et hinder, de skal gjerne bak og rundt også. Uff, ingen logikk! Og står jeg klar til å knipse et sted, så er gjerne hunden allerede langt forbi... Jeg likte forøvrig denne Schnauzeren fordi den tok seg litt tid over hinderet. Hehe. Jeg måtte bare kjøre på med ganske høy ISO, og så rask lukker jeg kunne ha uten at det ble spøkelser av alle sammen. Selv om jeg hadde 70-200 mm f/2.8! Det resulterer i noe støy i bildene dessverre. Jeg må innrømme at agility hadde ikke den beste belysningen av hallene som var der. Utrolig synd, da mange ønsker å ta bilder og filme i god kvalitet. Av ca 300 agilitybilder er 1/12 brukbare av de. Agility er egentlig veldig gøy å fotografere, men helst utendørs for min del. 

Overraskelse til redaksjonssjefen! 

Jeg tok meg en tur opp på presserommet til Inger Lise og Knut. Som alle nå ser, så er jo hunden.no ny. Dette skal jeg skrive i ren skryt av vår fantastiske redaksjonssjef for hun er så glad i det (kremt...). For, selv om siden ikke er perfekt enda, og jeg føler jeg har mast hull i hodet på Inger Lise i det siste, så står hun fantastisk på for oss! Hun gjør en så utrolig god jobb, og hun overser ingenting. Hun ofrer til og med søvn og normal mat (nei, brus og pizza er ikke vanlig mat, Inger Lise) for å få dette her opp å gå. Litt knapp tid har dere også hatt, selv om målet var å lansere før Dogs4All. Herlighet, dere klarte det faktisk! I denne anledningen så bakte jeg og Malene kake, og jeg gikk opp på presserommet med liten hunde-muffins. Lite sukkersjokk, og Inger Lise vår knallfornøyd resten av dagen. 

SØNDAG dro vi innover litt senere på formiddagen. Da var det allerede ganske fullt også i parkeringshuset, men vi fikk plass. Vi hadde ingenting spesielt over oss søndag, så vi hadde egentlig satt av mest tid til salgsstands og rasetorg. 

Ida (tidligere blogger - sombiejenta), ei venninne av meg, ble med oss rundt på søndag. Det er veldig koselig å gå med flere. Vi har ulike ting vi ser på, og dermed kan man snappe opp litt kunnskap både her og der. I tillegg kom Julianna (tidligere blogger - -Fantasihunden-) plutselig bort til meg. Utrolig koselig å se henne igjen! I tillegg møtte jeg og Malene på Linda med Hera (tidligere blogger - hundegal), det var utrolig koselig å snakke med de igjen! 

Vi gikk også en tur gjennom alle hallene bare for å se litt hva slags raser som ble stilt ut på søndag. Vi holdt oss mest i hall D og E med Oslo Hundeskole sine aktiviteter og salgsstands hvor Zico fikk prøve seg litt. Malene hadde planer om å teste massasje på Zico hos Nordisk Heste- og Hundeterapiskole. Det fikk de gjort, og Zico responderte fint på dette. De fikk også testet Norsk Rallylydighetsklubb sin mini-bane med deres stand. Zico er flink!  

Hvor mye gratis klarer vi å få med?

Det er egentlig helt utrolig hvor mye prøver av alle slag man kan få med seg fra denne messen. Allikevel er det ikke helt som de første årene. Det er trolig dyrt å ha stand der, og flere produsenter velger å ikke være der, forståelig nok. Da er det heller ikke så mye rom for gratis vareprøver. Jeg føler meg egentlig litt slem som tar en vareprøve når jeg er egentlig ikke så interessert i å bruke deres produkter. Uansett, det er mye man kan bruke som godbiter nemlig. 

Enorme mengder, kan man si. Hundeskuffen ble full etterpå.

Det ble som sagt veldig mye prøver, og noe har vi kjøpt også. Det vi kjøpte på messen var vetbed til 150 kr, et sengeteppe til Kenai til 50 kr, en kong til 20 kr, 1 kg med tørkede diverse organer fra Provit (2 for 1) til 120 kr, B.A.R.F våtfór og godbiter fra Dr. Clauder´s (pris snakker vi ikke om...), 28 Dentastix til 25 kr til Loke, en bøtte med godbiter fra Europris til 30 kr (i tillegg fikk vi purina adventuros med på kjøpet). Synes jeg fikk med mye bra, også i tillegg ting i bruker og trenger. 

Jeg er generelt veldig fornøyd med helgen. Vi fikk dessverre ikke gått så mye på rasetorget, men jeg fikk en tur innom alle og sett på lørdagen. Fikk ikke snakket med noen, men inniblant så får man ikke mulighet til alt. Traff på Charlotte med Aussievalpen Peek-A-Boo (valpene jeg har fotografert tidligere), og fikk høre litt om hvordan Aussien er hos ASKN sin stand. 

Som man kanskje legger merke til, så var ikke Kenai med i år, men han har vært med de to siste årene tidligere. Han ble hos foreldrene mine en natt og hos søsteren min og Loke en natt. 
Madelen

26.november

Åååh, som jeg angrer på at jeg ikke dro :/ Skulle så gjerne dratt, men hadde plutselig ingen å dra med og da blir det veldig fort veldig kjedelig.. :/ :o Vel, du har tatt med deg noen veldig fine bilder fra messa, og veldig flink til å skrive er du også! :)

Pia Amundsen

23.november

Herlig blogg! Selv om jeg selv var i dårlig form og fikk til bare 1 dag på messen, koste jeg meg jeg også, og relativt fornøyd med gratis-bunken min jeg og! Var kjempe hyggelig å se deg igjen, selv om det be litt kort :-D Vi får satse på et skikkelig treff når jeg er ferdig på skolen!

tom-erik Paulsen

23.november

Wow, flott blogg-artikkel ;-)

Elisabeth Husberg

22.november

Høres ut som en bra helg! Hvordan får du blogget? Får ikke lastet opp bilder jeg... :( Ellers synes jeg det er superspennende med ny side :P

Inger Lise Walle

22.november

Jeg er superglad for å lese at du har hatt en flott helg, selv om ting ikke går helt etter planen - men det gjør de aldri, erfaring med det. *Rødme*, vi er mange som jobber med siden altså, uten Tom-Erik hadde det aldri blitt noe som helst :o) Og vi er ikke ferdig enda. Pizza og brus er da vel mat? Hæ, det er jo kjaptspist, og fungerer på 0,1 sekund. Likevel var det ikke i nærheten av verdens herligste og beste muffins! Den var utrolig god, og ja, Malene, fondanten smakte fortreffelig :o)

malene jensen

22.november

Tusen takk for en koselig helg :) Selv om det ble litt rot lørdag syns jeg da vi greide det fint :) kommer fortsatt ikke over at Inger Lise syns at det var fondanten som var den bedte på muffinsen, haha!

Ida Cecilie Romset

21.november

Virker som du virkelig fikk masse ut av dogs4all i år! Skjønner hva du mener med at det er vanskelig å ta agilitybilder, jeg har selv gitt opp selv om jeg ikke har prøvd så hardt ennå. Kjedelig å ta bilder av alle andre og ikke bli tatt bilde av selv, haha (hørtes litt egoistisk ut, men har blitt utnytta veldig med fotografering i blant annet hestesporten og vil ikke gå i "samme felle" i hundesporten. Starter litt rolig ut haha). Synd vi ikke fikk møtt på hverandre, det hadde vært skikkelig koselig. Denne turen ble jo veldig spontan for min del, da jeg egentlig skulle på hyttetur men droppa det fordi Noddy ble syk, egentlig ville jeg være hjemme med han hele helgen, men samboer'n kunne ta "hundevakta" mens jeg var avgårde. kjempefint!. Håper jeg får muligheten til å dra nesteår også, for det var virkelig gøy! Misunder forresten at du klarer å blogge, jeg prøver og prøver, men får ikke lastet opp ett eneste bilde. Håper det går i orden snart, for jeg sitter her med abstinenser nesten, hehe!