Linda og Kenai

Blogg


Skiturer er noe jeg sjelden har vært på før julen. Som regel blir det etter nyttår. I år ble det litt annerledes. I Valdres kom snøen for fullt i midten av oktober, og lysten på skiturer meldte seg raskt. 

Familien min har ikke akkurat vært så veldig friluftsinteresserte. Dette er nok mer en interesse jeg har fått sammen med hundeinteressen. For er det noe jeg synes er veldig befriende og deilig, så er det en tur i skogen eller på fjellet sammen med hunden, gjerne alene. Jeg kjenner selvfølgelig at jeg anstrenger meg litt innimellom fordi jeg pusher mine egne grenser. 


Selv om jeg foretrekker høsten, så har også vinteren sin egen sjarm. Til tross for at mørket kommer altfor fort, så er vinterens eventyr både vakker og sjarmerende. 

Det er så utrolig deilig å komme seg ut i frisk luft. Allerede til nå har jeg vært på fire flotte skiturer oppe i åsen. Gradene har vært rundt -10, noe jeg synes er helt grei temperatur for å gå på ski i. Vi har gått både kortere og lengre turer, og i dag ble det 2 timer ute i skisporet og ca. 7 km tilbakelagt. På søndag var vi på en 2 timers sparktur i -17, så forfriskende er det jo. 

Jeg tenkte egentlig at jeg skulle bruke innlegget til å legge ut litt bilder fra skiturene våre. 

Skogen og fjellet er blitt vårt fristed. 

Noen følger oss kanskje allerede på Instagram. Jeg slettet jo den offentlige brukeren, og lagde meg en ny privat bruker. Der legger jeg stort sett ut bilder kun fra turer som er tatt med mobilen. @lin_haug. 

Selv om jeg har dager hvor kroppen ikke er helt med, så prøver jeg å utnytte dagene hvor jeg kan komme meg ut i frisk luft. Jobben tar mye tid, og både jeg og Kenai fortjener å bruke helgene og den ene fridagen vår til dette. Man skal ikke føle seg bundet til å være hjemme, men det er lov å komme seg ut å utforske litt og se nye steder. Jeg merker at jeg har vokst mye på dette de siste årene. Når dagene ikke er helt gode, mange tanker melder seg og hodet ikke er helt med, da er det medisin for meg å komme meg ut på tur. Therese Dahlhaug

17.desember

Skogen og fjellet er og blir et fristed! Og spesielt når snøen kommer og alle lyder forsvinner og det blir helt stille ut! DET er herlig det! Det ser virkelig ut som noen vakre skispor og skiturer dere har der nede(oppe?) i valdres!

Ida Cecilie og Noddy

16.desember

Det så utrolig fint ut i skogen der oppe nå! Skjønner at det er terapi å gå i de sporene der! Syntes dere er flinke til å komme dere ut :D Jeg sliter veldig med det nå om vinteren, vil helst bare være inne i varmen, så Noddy får ikke like mye tur og friluft som på sommeren.