ingerlisewalle

Blogg

Det har egentlig skjedd en hel del det siste halvåret, men jeg har ikke fått så mye tid til overs til blogging. Den nye nettsiden til hunden.no har slukt mye tid, og når jeg har hatt noen minutter til overs har jeg prioritert hundene, og absolutt ikke pcen.

Men jeg har jo fått gjort litt likevel, jeg har faktisk flyttet den siste måneden, og fått en ekstra hund på kjøpet. Gordon setter Storm er en morsom og hyggelig kar. Han går helt fantastisk overens med jentene. Jeg tror faktisk han og Evi har inngått en ekteskapspakt av noe slag, for de to er noe for seg selv, og oppfører seg som et gammelt ektepar.

Gordon setter Storm.

Storm er seks år, og han havnet nok i feil malingspann da han ble født. En gordon setter skal være svart med litt brunt, men denne karen er rød. Lille ferrari ble han kalt da han var liten, og jeg syntes navnet passer fortsatt. Forøvrig er dette en hund jeg har kjent en stund, og skrevet artikkel om tidligere grunnet fargen.

Selv om det har vært mye arbeid med nye hunden.no, så har jeg fått gjort litt av de tingene jeg liker også. Jeg har fått jaktet en god del, og vært en del på besøk hos min familie i Østerdalen. Jeg har vel også nevnt Carla Bruni tidligere i et innlegg, hun var nemlig på Sørlandet en god stund i sommer, og nå er hun tilbake. Målet er å trene henne, samt stille henne på en del jaktprøver til vinteren. I sommer var hun her for apport-trening, og for å få apportbevis.

Carla Bruni, aka Frøken Brun, Sniff eller Snuppa... Kjært barn har mange navn.

Frøken Brun er en meget morsom jente. Hun er ufattelig omgjengelig, og nokså enkel. Men det er 17 kilo jaktlyst, så antennen hennes er noe på høygir når det kommer til jakt, fugl og stor lekeplass. Vi får se hva vinteren bringer, og om hun kan skaffe seg en 1AK på veien. Hun er ikke gamle frøkna, bare to år. Men det utrolig trivelig å ha en hund som er kjempe på i huset.

Evi, Storm, Bruni og Dakota - hele troppen.

Det er egentlig litt rart å ha fire hunder i huset igjen, men heldigvis har hele plenen blitt gjerdet inne, slik at de kan strekke litt på beina, leke og være hunder uten at jeg må stå på passe på at de ikke stikker til naboen. For det er ikke akkurat til å skyve under en stol at det er litt utfordrende å gå med fire hunder på glatta. Så det at de kan være en del fri ute er helt gull.

De andre to gurkemeiene, altså Evi og Dakota, går det ganske bra med. Vi fikk jo en forrykende høst, med gode prestasjoner. Jeg er litt usikker på hva jeg skal sette meg som mål med Evi nå. Ved å få 1AK kan hun gå i vinnerklassen (VK), men jeg er litt usikker på om hun har farten til det. Likevel skader det ikke å prøve, men som sagt, jeg sitter litt å vipper på gjerdet.

Fine Fi.

Jeg har i alle fall en helt annen engelsk setter. Hun er kjempe interessert i å trene, spiser som en gud, og apporterer som en dronning, selv om det er snø. Finner gjenstander i snøen, graver dem frem, og kommer til meg med dem. Så jeg vil egentlig si at Evi aldri har vært så glimrende som nå. Men det har vært lagt ned mye målrettet arbeid det siste året, og det er godt å se at det gir avkastning.

Søte Pota.

Dakota har jo alltid vært en skrue, og er det egentlig enda. Men hun er blitt pensjonist. Nå trenes hun kun for kosen sin skyld. Etter klubbmesterskapet var jeg ganske klar på at dette var hennes siste løp. Hun holder koken, men kroppen er til tider stiv og sår. Jeg tror ikke hun vil ha godt av å trenes opp til sprintløp mer. Jeg vurderer litt å teste smeller med henne. Jeg tror at det kunne vært moro for oss begge. God som gull er hun uansett, men jeg liker å ha mål med hundene. Jeg tror det er gunstig for alle parter. Men aller først er det jul. Jeg gleder meg veldig, og jeg skal slappe av og kose meg masse. Både med to-og firbeinteIda Cecilie og Noddy

16.desember

For en fin bukett med hunder du har nå, nydelige alle sammen på hver sin måte! :D Håper dere får kost dere masse i jula : D

Inger Lise Walle

14.desember

Takk for kommentar og spørsmål :o) Bruni er irsk setter, og i følge rasestandar riktig. Storm er i følge rasestandar ikke riktig. Han skulle vært svart, men noen få brune markeringer. Så selv om han er avlet frem av to renrasede gordon settere, så ble han rød. Han har fått avlssperre og er kastrert. Engelsk setter kan være, som Evi er, kan være brun og hvit, svart og hvit, samt tricolor, som da er brun, hvit og svart. Skjønner at det er lett å gå litt i surr når det er tre forskjellige typer settere her :o)

Linda Haugen

13.desember

Så koselig å lese! Nå ble jeg jo nysgjerrig på Frøken Brun. Hvordan vet man at hun ikke er en Irsk setter? Hva er forskjellene som gjør at hun er engelsk og ikke irsk? Er det vanlig at rødfargen kan komme i de engelsk også, og hvordan skjer det? Er det godkjent farge i følge rasestandard? Nå ble det mange spørsmål, men veldig interessant med henne! Høres ut som du har gode planer fremover, og koser deg med huset fullt. Fint at de kan aktivisere hverandre :)