Linda og Kenai

Blogg

Når man jobber i ukedagene, er det ekstra godt å kjenne på at det er helg. Det som gjør denne helgen spesielt er at det faktisk bare er en uke igjen til selveste juleaften! 

Ei venninne av meg og jeg tok skiene fatt igjen. I helgen gikk jeg min sjette skitur i desember. Det har vi gjort fordi det er så fantastisk ute i løypene nå. Det er ikke noe mål om å gå så langt, men målet er å kose oss og bare komme oss ut på tur.

Vi er så heldige at vi har en flott natur i Valdres, og skiløypene er milevis lange om man bare finner de riktige. Jeg har mine favorittsteder. Både fordi det ikke ofte er andre mennesker og hunder disse løypene, og fordi de passer mitt nivå. 

Kenai er ikke så dreven på ski, men i helgen har han gjort det veldig bra! Holdt seg på høyre side uten å få beskjeder, og hører etter så vi ikke lager noe kluss for hverandre. Holder fint driv og virker å synes det er fint med skiturer. 

I helgen har han gått ca. 1,2 mil på ski fordelt på lørdag og søndag. Lørdag dro vi opp i Aurdalsåsen og valgte ei løype som gikk mot Binnhøvd og Smørli (Binnhøvdsknatten og Smørlitoppen er forøvrig turmål til sommeren/høsten). Søndag gikk vi på Veståsen over der jeg bor. Det kunne merkes store temperaturforskjeller fra nede i bygda til oppe i åsen! Fra -17 nede i bygda til mellom -7 og -12 oppe i åsen. 

Først noen stemningsbilder fra lørdagens tur til Aurdalsåsen. 


Så, noen stemningsbilder fra lørdagens tur på Veståsen.


Pass opp for forfrysninger!

Venninnen min opplevde en svært nære forfrysning av beina sine på søndagens tur. Det ble så ille at beina begynte å bli blålige og hun fikk ikke bevegd de. En liten bevegelse gjorde svært vondt. 

Jeg har ingen spesiell erfaring fra Røde Kors, men her måtte vi tenke fort og handle raskt. Ble til at jeg dro av henne skoene og ytterste laget med ullsokker. Selv er jeg veldig varmblodig og var varm over hele meg. Jeg hadde på meg en Bergans tynn ulltrøye innerst og Vikafjell tykk ullgenser over med vind- og vanntett ytterjakke. Vi tok rett og slett beina hennes på magen min mellom ulltrøya og ullgenseren. Faktisk tok det ikke mange minuttene til hun fikk følelsen tilbake i beina og begynte å bli varm. Det gjorde veldig vondt etterpå, men vi forhindret forfrysning denne gangen! Greit å kunne litt førstehjelp. 

Et siste stemningsbilde.


Vi hadde ellers en flott helg, og derfor er det veldig hyggelig å hverdagsblogge litt før julehelgen kommer. Karen M Skjelbred

18.desember

Så ufattelige flotte bilder! Dette var virkelig en natur jeg gjerne skulle sett, både vinter og sommer! :D Utrolig godt og snar tenkt med forfrysningene. Det er skummelt det der!

Ida Cecilie og Noddy

17.desember

ahhh, så nydelige bilder, virker som dere storkoser dere i det nydelige været, ja! Jeg har hatt en så travel helg at jeg ikke har rukket å vært på tur i det fine været. Og akkurat her jeg bor er solen over åsen i bare noen få timer, jeg jeg må helst ut å kjøre for å komme meg på tur også. Virker veldig skremmende med forfrysninger :o Hadde hun ikke på seg skikkelig fottøy, eller går det virkelig så fort? Bra dere fikk forhindret det i alle fall.

Inger Lise Walle

17.desember

Misunnelig!! Har enda ikke fått testet skiene, selv om det faktisk er snø nok :o) Til påske kanskje :o)