KarenSheltie

Blogg

Lux blir diagnotisert med sliptendon, eller sheltie-hæl. Som vil si at brusken over haseleddet hennes glipper. Lux har en veldig mild grad, men likevel så konkluderer vi med dyrlege og fysio med at for å gi henne best mulighet for å bli frisk, og slippe irritasjonen, så operer vi. I dag er ikke hvilken som helst dag, men det er Lux sin bursdag! Den 18. Desember 2015 ble en liten tricolor jente og en liten sobel gutt født, og store har de aldri blitt.

At det er to år siden alt at oppdretter sende meg bilde av de to fine valpene, det er helt latterlig synes jeg. Føles som igår! To år med Lux har vært fylt med masse læring, gleder og syke oppturer. Men, som alle andre har vi også hatt en del nedturer. Sist innlegg skrev jeg om at Lux endelig var tilbake etter en akilles skade, og det var hun. Skaden kan dere lese om i dette innlegget "Hva skjedde med Lux?" og oppturen som kom på blåbærstevne kan dere lese her "Stevneblogg; Sandefjord, blåbær". 

Etter dette hadde vi noen fantastiske treninger, og vi fikk godkjent for å løpe som normalt igjen. Endelig så det ut til at Lux og jeg skulle kunne få begynne oppkjøring mot 2018. Runningen begynte virkelig løsne, det var en fryd. Så, i det vi står å basik trener bakbytter, dvs jeg står stille og trener høyre/venstre, blir hun blokk halt. Hun vil som alltid fortsette. Men hasen blåser opp. Denne gang på motsatt bein. Vi avbryter trening, og vi iser ned. Men likevel ser jeg at dette ikke er noe som går over av seg selv. Og etter en dyrlegetime dagen etterpå viser det seg at jeg har rett. 


Lux blir diagnostisert med sliptendon, eller sheltie-hæl. Som vil si at brusken over haseleddet hennes glipper. Lux har en veldig mild grad, men likevel så konkluderer vi med dyrlege og fysio med at for å gi henne best mulighet for å bli frisk, og slippe irritasjonen, så operer vi.  Operasjonen ble gjort for 2 uker siden, og dyrlegen er virkelig fornøyd med den. Han behøvde gjøre mindre enn han trodde, og det ser lyst ut til at alt blir som før, og at hun vil kunne brukes som før. Likevel så vet vi ikke om hun vil være i agilityringen igjen, men vi skal ikke ta noen sorger på forskudd. Flere hunder har kommet tilbake. Vi venter til vi er ferdig med ukene som hun skal ha avstivet bein som nå, og så har vi en god stund med rehabilitering på oss. Men vi er motivert til å få en frisk, rask og sunn hund!


Så det er en bursdag med litt bismak av usikkerhet, og litt kjedelig. Lux ligger mye i ro, og får ikke være med på turer osv. Hun har fått trene litt frysmarkering (jepp, faktisk) og andre ting som kan gjøres i ro. Men de som kjenner henne vet at det ikke er lett å få henne til å gjøre noe sakte. Men krysser vi alt vi har, og gjør rehabiliteringen i hennes tempo, så håper vi den 3. bursdagen blir bedre enn dette.Inger Lise Walle

20.desember

Nei og nei, så utrolig kjedelig. Skjønner at dette ble en bursdag med bismak. Likevel har jeg troa, jeg vet at du er dedikert, og det mest utrolige er mulig. Prognosen høres også bra ut, så jeg gleder meg til dere kan trene igjen, og gjøre det dere liker så godt begge to.

Ida Cecilie og Noddy

18.desember

Gratulerer så mye med dagen! : D Kjedelig med skadene deres, og syntes virkelig synd på dere, i alle fall siden treningen gikk så bra. Håper virkelig dere kommer tilbake i agilityringen, selv om det ikke er det som teller akkurat nå, er det jo det dere virkelig brenner for. Krysser alt som er for at dere skal klare å komme dere gjennom dette :)