Linda og Kenai

Blogg

Det er jo ikke alt jeg har blogget om, så for min egen del skal jeg fullføre de månedlige oppdateringene for dette året. Så får jeg se om jeg fortsetter neste år eller ikke. 

//


- Helgebesøk av Loke

Vi hadde besøk av Loke 10.-12. november. Det ble en rolig og avslappende helg da jeg hadde blitt forkjøla og påbegynt antibiotika for kraftig ørebetennelse. Gutta koste seg på turer og fikk leke og herje ute. Det som er interessant ved å ha to hunder er jo hvor de hverdagslige tingene fungerer. Begge er jo veldig glad i mat, og det er jo en utfordring når en spiser opp på null komma niks og den andre bruker lang tid. De gutta der er så greie og koselige å ha sammen, tross i sin aldersforskjell på nesten 10 år!

//


- Årets store hundefest

Helgen etter, den 17.-19. november var det jo da klart for Dogs4All igjen! Kenai ble hjemme hos foreldrene mine denne helgen siden han ikke skulle være med på noe spesielt i år. Vi unngikk alt av kennelhoste og styr, så da er jeg fornøyd! 

Blogg: Dogs4All er over for denne gang (åpnes i ny fane).

Fra før Loke kom på besøk helgen før, så hadde jeg klart å pådra meg en kraftig ørebetennelse. Jeg gikk derfor på antibiotika under helgen på Lillestrøm, men heldigvis var energien på topp. Som mange nå ser, så ble jo hunden.no nylansert bare timer før Dogs4All. Jeg har vært med å testet nye hunden.no, og jeg var nok minst like spent som resten av gjengen bak hunden.no. Under Dogs4All skulle jeg nemlig være "presse" for hunden.no, og få til noen artikler. Jeg synes det er gøy å fotografere, og noen har allerede kanskje sett et par bildegallerier av meg på forsiden. 

Mer fra helgen kan jo leses i linken ovenfor fra blogginnlegget mitt fra helgen.

//


- Mange flotte skiturer

Vi er så heldige og fått utnytte det fine november -og desember været til å være ute på ski i åsene. Hele sju ganger til nå har vi vært ute på ski, og alle gangene i flott turvær. For meg er det ikke så viktig hvor langt man går, men at man kommer seg ut og kan være ute helst så lenge som mulig. 

Blogg: Vårt fristed og Tur på tur i norsk natur (åpnes i ny fane).


Kenai virker til og trives på skitur. Eneste vi mangler nå er en ordentlig god kjørestrikk. Vi har lyst på Ruffwear sin, og skal ikke se bort i fra at det blir bursdagsgaven til Kenai! Vi fikk jo spesialsydd trekksele fra Seleverkstedet i fjor, så seleutstyr har vi. (Vi bruker en kjørestrikk fra Trixie nå, men jeg synes det er for lite strikk i den også er den altfor lang!).

//

Bilder fra forskjellige turer hvor kamera var med.


//

- Hundetrening før vinteren

* Vi tok turen til Land hundeklubb på lydighetstrening den 1. november. Det ble den siste organiserte lydighetstreningen for oss.En trening som gikk så som så, og det er mye vi må ta tak i fremover med forstyrrelsetreningen. Ikke minst klare å bruke den grunntreningen vi har lært oss til å prøve sette sammen litt øvelser. Det får bli prosjektet for neste år, hvis vi hele tatt skal konkurrere noe mer. Vi får se!

* Vi har vært med på byvandring med Valdres hundeklubb 4. desember. Synes det er fint å friske litt opp i "gå pent"-treningen i halsbånd. Det var med flere nye hunder denne dagen, og alltid hyggelig å kunne hjelpe andre, synes jeg. 

* Vi var oppe på treningsbanen til VHK et par ganger før juleferien. En gang trente vi faktisk litt agility! Ellers har det blitt vanlig miljøtrening / forstyrrelsetrening. 

* Hjemme har vi trent en del. Blant annet på låste bakbein i sitt-stå-dekk - kombinasjoner uten bruk av hjelpemiddel som target f.eks. til å få det til. Derfor vi begynte på det var fordi jeg så meg lei av hund som kryper fremover under kombinasjoner av dette, haha! Også ser det mye finere ut når annet bakbeina eller frambeina er låst, synes jeg da. I tillegg har vi trent på å holde fokuset opp under fri ved fot. Han får litt den dere "gjeterposisjonen" sin og ser fremover når vi går, selv om han egentlig følger med, men det ser bare finere ut når hunden holder fokus på fører. Ellers har vi trent en del triks, og satt det litt sammen til en slags "HtM" oppvisning. Det er jo så gøy! 

//


November og desember ble ikke den beste tiden. Motivasjonen og gleden for trening sank betraktelig med snøen. Ikke at man skal trene hele tiden, men da var det godt å finne ro med det å være ute på skiturer og fotturer. Ikke har kamera vært så mye med de to siste månedene heller. Det har vært litt opp og ned i hverdagen også, spesielt med løpetid både på Hera og Linnea. Siden begge de tispene er her en del, så reagerte han på det, og annerledes enn tidligere. Til og med juleaften var Kenai innpåsliten på Loke liksom, rett og slett "hormonelt frustrert". I tillegg hadde han begynt å bjeffe hjemme alene igjen, og det husker jeg skjedde rundt sist løpetid også. Det har nok en sammenheng dette. 1. juledag virker det meste til å snu, og nå er Kenai tilbake til sitt gamle igjen. Rolig og på ingen måte stressa! Og, jeg har roet meg også, for må innrømme at det er slitsomt og vondt når hunden din endrer adferd på denne måten! Så er nå jeg litt hønemor også da... tralala.

//


- Kunne hatt en bedre jul

Jeg håper i grunnen alle har hatt en bedre jul enn meg. Jeg fikk også et skikkelig migreneanfall både lille juleaften og juleaften... Lille juleaften startet med migrene og at jeg spydde (aldri skjedd før). Det går jo over, så etter en stund så kom vi oss jo ut på tur. Juleaften startet i grunn med det samme, men ingen spy denne gangen. Dagen blir jo litt ødelagt, fordi man blir så tappet for energi. Det er ikke moro å starte dagen med Imigran liksom. Kjente at jeg var sliten på julekvelden! Det var også noen omstendigheter på personlige fronten som gjorde at kvelden ble litt... ja, annerledes. Uansett, da jeg kom hjem til meg selv 1. juledag tok jeg og sov en time på ettermiddagen. Og for første gang på lenge så gikk jeg og la meg kl. 20:30 den kvelden og sov i 13 timer! Jeg var utslitt... Kenai sov også i 13 timer, rett og slett utslitt han også. 

//


Nå som romjulen er her, så bruker vi dagene på små ting og bare nyte dagene. Jeg har jobbet nå i tre dager før nyttårshelgen. Nå gleder jeg meg til nyttårsaften siden jeg skal feire den oppe på stølen i år. Det blir jo uten Finn siden han ble avlivet tidligere i høst. Skal prøve komme meg ut på tur på stølen og ta med kamera. Håper på fint vær!

Vi ønsker alle sammen et riktig godt nyttår!Ida Cecilie og Noddy

01.januar

Selv om man føler man ikke har gjort så mye så blir det jo litt når man først oppsummerer. Dere har i alle fall fått noen veldig fine turer, og noen skikkelig fine turbilder! Så moro at klubben arrangerer byvandringer så man får trent på å gå pent i bånd! Det hadde VIRKELIG vi trengt.. De holder kurs rundt om kring her med temaet "gå pent i bånd", men det fungerer ikke for oss, for når vi er på samme sted med de samme hundene i en hall eller grusplass så blir det ikke vårt problemområde, vi trenger det random og spontant vi, som f.eks i byen ja. Jeg håper du og Kenai får ett strålende 2018 med masse nye utfordringer og eventyr!

Madelen

31.desember

God jul og godt nyttår til deg, Linda! Det har vært gøy å følgt deg gjennom det året her, virkelig. Det var synd at julaften og lillejulaften ikke ble som planlagt, men håper at resten av ferien ble bra! Må si jeg digger det siste bildet ditt, det er nydelig! Gleder meg til å se hva 2018 bringer :)