Linda og Kenai

Blogg


I 2017 var vi på noen toppturer, bl.a. Bitihorn (1607 moh - min første 1600-meters topp!), Bjørgovarden (1138 moh.) og et par turer til Makalaustoppen (1099 moh.). I tillegg var vi med på lang fjellvandring og skogstur på sommeren, og andre fine fotturer rundt omkring i Valdres, bl.a. Jettegrytene ved Kvitingen og Øyangen. 

//

Jeg har laget meg en liste over turer jeg har ønske om å fullføre i 2018. 

 • Bjødalskampen (1158 moh).
  Egentlig bare idioti at vi ikke har fått vært der, selv om jeg har tenkt på det hver sommer i et par år nå... Bjødalskampen har en litt beskjeden høyde, men man får fantastisk utsikt i alle retninger bl.a. er Skogshorn et blikkfang. 

 • Nøsakampen (1449 moh). 
  Nå har jeg og ei venninne tenkt på Nøsakampen så lenge at vi bare må få fullført den. Har jeg klart å komme meg opp på 1600 meter, så burde jeg klare denne óg.

 • Rundemellen (1345 moh) og Skarvemellen (1267 moh).
  Annet en eller begge, vi får se. Det sies at førstenevnte har et av Valdres´ beste utsikter. Så, her har jeg forventninger! 

 • Espelifjellet (970 moh).
  Hvor mange ganger har jeg ikke tenkt på topptur i Etnedal? En kort og enkel topptur med utsikt over hele dalen - perfekt. 

 • Fønhusstiget ved Kverrvilljuvet / Hølerajuvet.
  Burde gått denne turen når man liksom bor i området... En skogstur med mye minner og kultur. 

 • Puttekollen (Valdreshornet) (509 moh)
  Burde absolutt ha vært der også siden det er i min kommune. 

 • Smørlitoppen (1160 moh).
  Har snakket om denne turen altfor lenge nå, så ser frem til å gjennomføre den nå.

 • Jutulen (1059 moh).
  Dette er en litt ukjent plass og tur for meg helt nord i Etnedal. Tror det er veldig fint der oppe, i tillegg en passe grei topptur. 

 • Nystølvarden (1296 moh).
  Varden alle tror ligger i Valdres, men neida. Er faktisk det høyeste punktet i Gol kommune. Ligger på Nystølfjellet mellom Valdres og Hallingdal. 

 • I tillegg er det snakk om en topptur til Skogshorn (1728 moh). Denne er både høy og bratt, så denne har jeg ikke noen forhåpninger til, selv om jeg kjenner flere som har planer om denne toppen i 2018, bl.a noen i familien. Lister den allikevel opp, selv om jeg tror den blir litt i meste laget for min del. 

Og jeg håper selvfølgelig på hyggelig turfølge på turene, og at noen har lyst til å være med oss. 

Jeg har ingenting i mot å bytte ut min årlige tur til Makalaus med en annen flott fjelltur. 

Er det en ting jeg skal bli flinkere på dette året, så er det å ha med kamera på fjellturer. Bildene blir så mye bedre og mye koseligere å se tilbake på. Madelen

08.januar

Enormt kul liste, Linda! Gleder meg masse til å følge videre, og å få se de sjuke bildene fra turene dine! :)

Inger Lise Walle

05.januar

Utsikt gir innsikt! Det er mitt motto, og det er en fantastisk følelse å være på topptur! Håper du når målene dine og flere til☺️ Og kos deg masse på veien!

Victoria-Louise Fjeld Karlsen

05.januar

Kjempe kult! Valdres er the place to live! Håper du når alle målene dine, og du, Nøsakampen er jo fantastisk. Det er en nydelig tur, og den er ikke i nærheten av Bitihorn! Jeg skal gå Nøsakampen og videre til Knippa i år tenkte jeg,det er så oversiktlig og fint terreng, perfekt for oss med hund. Gleder meg til bilder, og jeg håper vi får til en topp eller to sammen i år også da!

Therese Dahlhaug

05.januar

så kult med et slikt fjelltur prosjekt! :D skal på et par fjellturer selv i sommer, men tør ikke sette noe i kalenderen før jeg vet hvordan sommeren blir i forhold til jobb osv! Toppturer er noe av det artigste jeg vet av turer fordi belønningen man får på toppen er værdt alt strevet for å komme seg opp! Gleder meg til å lese om og se bilder fra alle fjellturene dine i 2018! :D

Ida Cecilie og Noddy

04.januar

Jeg blir svett og andpusten bare av å lese bloggen, hahah! Jeg elsker å gå på tur, men har elendig kondis og er virkelig (!!) dårlig på motbakker.. Jeg har slitt meg opp på noen små topper her i fylket og i Møre, og må ta noen runder meg meg selv opp bakkene for å ikke snu, hahah! Du er veldig flink til å komme deg ut, og det beundrer jeg virkelig! Kanskje jeg skal sette meg mål for en topp i sommer, også se hvor det går derfra. Vi har jo Gaustatoppen ganske nærme, men har ei sprek venninne som sa hun slet litt opp der, så kanskje det er en litt hard start, haha.