MaySofting

Blogg

Vintertid, da vi stiller klokka, da det blir mørkere og mørkere før det igjen blir lysere og lysere. Ja vi må ikke glemme de to månedene vi ikke ser sola, ja i all fall oss som er gale nok til å bo i finnmark. Er greit at vi stiller klokka til vintertid... Men hvem stiller vel bikkja på vintertid? - Ingen gjør vel det, men det gjør Pomchi helt av selg selv. 


For de som ikke helt vet hva en Pomchi er, så skal jeg fortelle det; det er tre kg borskjemt liten gul blandingshund det. Når det er sagt er han min lille øyensten så det er helt OK at han er bortskjemt å får sove i seng, spiser matrester og får mat fra bordet. 

Nå som vi har fortalt hva en Pomchi er kan vi fortelle hva en Pomchi på vinterid gjør;

* Sover, her medfølger sprelling, snorking, litt bjeffing og bølling. 

* Full alarm, her brå våkner både Pomchi og resten av nabolaget, dvs Pochi tror han hører noe å slår i full bjeffing. 

*Sove litt til, her kan vi benytte oss av flere soveplasser, som sofa, seng, lenestol, matter, jakker på gulv, hundeseng og tilogmed  mor selv sitt hvite saueskinn som er forbudt for hunder. 

*Smiske litt godbit. 

*Spise litt hundemat, bare om det ikke var tilstrekkelig med godbit. 

*Sove litt til. Får aldri nok søvn. 

*Skulke unna fysisk aktivitet. 

*Sove, da å skulke unna den fysiske aktiviteten var så tungt. 

Her er vel en meget godt beskrevet liste over hva Pomchi styrer med om dagen. Ikke så veldig mye som dere leser her. Han går så i vinter modus at det er stygt. Å det går omtrent fra klokka stilles til den stilles tilbake på sommertid. Han er rett og slett døds lat på vinteren. Han gidder knapt nok leke. Være ute i kulda?! Nei takk sier han å går å legger seg på sofaen... Å skulle han ville være med ut, så hopper han rundt i løs snøen og sotr koser seg i ti minutter før han bare må finne noe tørr høy i fjøsen å legge seg i. 


Jeg kan ikke si hvor mye jeg gleder meg til sommertid når hunden min faktisk vil være med på tur uten at jeg må tvinge han. Får ja, jeg tvinger Pomchi med av og til. Han trenger fysisk mosjon han også. Min mor mener han er mørketidsdeprimert, min far mener han ikke liker kulde, "diagnosene" er mange... Men i all fall, straks april er her! Da er han tilbake i sitt gamle livlige jeg igjen. Da løper han rundt som det lille gule lynet han er. 


Så nå om dagen bor Pomchi på sofaen- på mitt nydelige hvite saueskinn. Der koser han seg. Favoritt tiden på døgnet er når jeg og samboeren lager oss en sen middag å koser oss med en god krim serie på sofaen. Vår lille familie jeg, samboeren og Pomchi. Therese Dahlhaug

14.januar

hihi herlige Pomchi! :D Litt artig at han går inn i et slikt vintermodus, han er virkelig noe for seg selv! SÅ jeg skjønner godt at du gleder deg til sommertid!