Dette er en sponset artikkel

Dette visste du kanskje ikke om fiskeolje

Det er blitt mer og mer kjent at også hundene våre har godt av litt «tran». Hundekjører Ola Brennodden Sunde har til og med fått kommentarer på at hundene lukter godt. Han bruker Viacutan Plus.
– Olje er bra for pels og poter. Noen hunder har også litt dårlig pels, da er det fint å gi Viacutan Plus som inneholder omega 6 og omega 3, forteller Ola.

Han driver med langdistanse hundekjøring, og da er det viktig at hundene har det bra. Ellers kan det bli vanskelig å gjennomføre både trening og lange løp.

– Noe av det aller viktigste for trekkhunder er gode poter. Har de sår eller sprekker kan de bli sårbeinte, og begynne å halte. Halter de over tid uten at det blir oppdaget, kan problemet forflytte seg lengre opp i kroppen. Da blir det en dårlig sirkel. Så det er utrolig viktig at potene er myke og uten sprekker, forklarer Ola.

Vinner av femundløpet 400 kilometer, Ola Brennodden Sunde.

Ingen sko eller jakke

Hunder går uten sko året rundt. De har ikke gode såler som hjelper med demping eller som gjør det lettere å rulle på foten. Hunder har heller ikke samme mulighet til å kle på seg, derfor er det viktig at pelsen tåler de utfordringene den blir utsatt for.

– Så klart kan man ta på hunden tepper og dekken. De har alltid et varmt hus med halm, eller på tur får de halm å ligge på. Det er også slik med potene. Jeg bruker mye potesokker, men selv om jeg alltid har
brukt det så er potekvaliteten bedre nå. Jeg bruker mindre tid på å file og smøre poter, forteller Ola.


Hvorfor gi hunden olje

Viacutan Plus er en balansert og konsentrert blanding av plante- og fiskeoljer, og har et meget høyt innhold av  naturlig gammalinolensyre. Altså har den et høyt innhold av omega 6 og omega 3, noe alle har hørt om. Omega 6 og omega 3 er fettsyrer som er nødvendig for at hjernen og kroppen skal fungere optimalt. Omega 6-fettsyrer finnes i vegetabilske oljer, nøtter og frø. Disse fettsyrene er bra for hjerte og blodomløp. Omega 3 er svært viktig og produseres ikke i hundens kropp. Akkurat som hos oss mennesker. Omega 3 må man derfor tilføye i kosten. De mest kjente formene for omega 3-fettsyrer er EPA og DHA. Disse finnes i fisk.

Viacutan Plus støtter derfor hundens hudfunksjon for å pleie og styrke hud og pels. I tillegg inneholder Viacutan Plus forskjellige naturlige antioksidanter. Gjennom litt olje i kosten kan den styrke hjerte, syn, vitale organer, poter, samt at det gir blank og sunn pels.

Fiskeolje fra lufttett flaske

Det som er utrolig viktig å huske på når man skal kjøpe fiskeolje til hund, er at den kommer i en lufttett forpakning. Får flasken luft, vil oljen harskne og den vil lukte dårlig.

– Viacutan kommer i lufttett flaske som er utstyrt med en pumpe. Det gjør det enklere å dosere samtidig som den ikke harskner, forklarer Ola.

Selv bruker han tre flasker i løpet av en dag, siden alle hundene skal ha.

Ola er svært fornøyd med Viacutan Plus.

Har fått positive tilbakemeldinger

Hunder som bor ute er mange kjent med at har en litt spesiell lukt. De lukter rett og slett litt mer hund.

– Jeg har faktisk fått tilbakemeldinger på at hundene lukter godt etter at jeg begynte med Viacutan Plus.

De har ikke lengre noe spesiell lukt på en måte, og det er flere som har bemerket det, sier Ola.

Han er svært fornøyd med Viacutan Plus.

– For oss hundekjørere som bruker all vår tid på hund, og som bare ønsker at hundene skal ha det bra er det viktig å ha gode produkter. Det er viktig at hundene har en god helse, sunne og friske poter, pels og hud. De aller fleste hunder har godt av omega 3 og omega 6. Jeg gir hundene Viacutan Plus i hovedfôringen hver dag, forklarer Ola.

Viacutan Plus kan kjøpes hos veterinær eller på apotek. Det er Boehringer Ingelheim som leverer produktet.
24.
Publisert
NOVEMBER 2017