Brodder - ikke bare for gamle kjerringer!

Ser du for deg gamle damer med rullator når du hører ordet brodder? Eller ekstremt spreke mennesker som går turer på bre? Hovedmengden av oss befinner oss midt mellom disse to ytterkantene, men vil likevel ha stor glede av brodder når det er glatt.Ser du for deg gamle damer med rullator når du hører ordet brodder? Eller ekstremt spreke mennesker som går turer på bre? Hovedmengden av oss befinner oss midt mellom disse to ytterkantene, men vil likevel ha stor glede av brodder når det er glatt.

Det slår ikke feil. Været snur om fra kulde til mildvær og vi tobeinte er like dårlig skodd som utenlandske trailere. Med livet på spill må vi likevel ut for å lufte våre firbeinte venner. Mange opplever en hard og brutal landing på glattisen. Som regel går det bra, men langt fra alltid...

Mange ulike modeller å velge mellom

I steden for å risikere saftige blåmerker og alvorligere beinbrudd, bør du investere i noen gode brodder. Da kan du gå relativt avslappet selv om veier og stier mest av alt ligner skøytebaner.

Som hundeeier bør du unngå brodder som har pigger. Er du uheldig tråkker du på en hundepote og da gjør det vondt. Veldig vondt. Noen brodder er vanskelige å få men faller tilsvarende fort av.

Den modellen som jeg ble anbefalt og fikk i gave virker utmerket. De heter yaktrax pro. De virker faktisk så bra at de med fordel også kan brukes på sleipe svaberg ved sjøen når du fisker og på fjellturer på sleipe berg sommerstid. Slitasjen på broddene er da tilsvarende stor. Yaktrax pro har ingen pigger som er ubehagelige å gå med, som skader hundepoter og som skader gulv. Du kan derfor sette broddene på inne og gå over gulvet uten å sette spor.

De finnes i tre ulike størrelser, men kan være litt stamme å sette på. Men når du først har fått dem på sitter de fantastisk bra og du risikerer ikke at du mister en brodd på turen din. I tillegg til at gummien på brodden strammes rundt skoen, er det en reim som også går over ankelen og som hindrer deg at brodden faller av og mistes ved et uhell.

Jeg har nå slitt ut mitt første par og har begynt å bruke det neste. Og ikke trodde jeg at jeg skulle være den som både brukte brodder og til og med prøver å få mine egne foreldre til å bruke dem også. Det pleier ellers å være våre foreldre som maser om at vi må passe oss...

Les mer om yaktrax her.

Her er hjemmesiden til det amerikanske firmaet som produserer yaktrax.Edelweise

20.november

Har brukt denne typen i 3-4 år nå, og er nå på mitt 3dje par (ble brukt både i stall og på tur med hund, slutt med stall nå). Kan ikke tenke meg noen andre brodder, da de sitter godt på støvlene, spesielt pga reimen som hindrer at du faktisk mister de. Kan anbefales på det sterkeste.

-Fantasihunden-

20.november

Oi!:O Det burde jeg skaffe meg;) Har bare med pigger:S Men de er til hælen, men har bare brukt dem en gang, siden det var isbelagte veier og jeg falt hele tiden når jeg var på skolenXD Så da brukte jeg dem på tur, men heldigvis tråkket jeg ikke på kaisa:D

Saints

20.november

Har akkurat sånne brodder, og de setter jeg på om høsten og tar de av på våren (akkurat slitt ut ett par, så må kjøpe nye). Husker vi skulle på juletur i Lillestrøm med over 20 hunder. Hadde på brodder, og mange som kom med kommentarer før vi begynte å gå. Brodder var for gamle kjerringer. Gjett hvem som misunte hvem på slutten av turen. Alle gatene i Lillestrøm var bare is, og med hunder på 60-80 kg som alle heller ville leke, og dro litt, var det ikke bare å holde seg på bena.

Cody

20.november

Jeg har ogsådisse, og de er veldig gode. I tillegg til å trygge deg på isen, er de også gode når du sparker med hund. Man kan bremse godt og man får godt fraspark. De sitter også godt. Bare en gang har de hoppet av tåen fremme, og da kjørte jeg i en nedoverbakke, bremset for harde livet, me to hunder som drog det de var gode for, forran sparken. Så da velger jeg å unnsklde broddene. :-) Så: løp og kjøp, dette er en god investering!